Taideleiri, maalauskurssi Ruovedellä 1. – 5. elokuuta

Ruoveden Taideyhdistys kutsuu kaikkia taidemaalauksesta kiinnostuneita viiden päivän maalausleirille elokuun ensimmäisellä viikolla. Taidemaalauskurssi sopii sekä vasta-alkajille että kokeneille taiteilijoille.

Kurssi pidetään 1. – 5. elokuuta (tiistaista lauantaihin) Visuveden Nuorisoseurantalolla, Alastalontie 5, 34870 Visuvesi. Kurssin opettaja on kuvataiteilija Matti Kuronen Tampereelta. Kurssin hinta 340 euroa sisältää ruokailut, mutta ei majoitusta. Kurssille otetaan 16 osanottajaa. Kurssimaksu maksetaan viimeistään heinäkuun alussa.

Havainnosta omaksi tulkinnaksi. Matti Kuronen kertoo, että kurssilla tutkitaan ja tulkitaan omia havaintoja ja tunnelmoidaan värien voimalla. Maalaustekniikkansa kurssilaiset voivat valita mieltymystensä mukaan – öljyväri, akryyli, akvarelli – kaikki käyvät ja kaikkia voi kokeilla. Tarkempi kurssiohjelma ja opettajan ohjeistus lähetetään kurssille ilmoittautuneille kesän korvalla.

Kurssi alkaa tiistaina 1.8. lounaalla ja päättyy lauantaina 5.8. lounaaseen. Kurssin hintaan sisältyvät ateriat seurantalon kahvilassa – aamiainen keskiviikosta lauantaihin, lounas joka päivä sekä iltapäiväkahvi ja illallinen tiistaista perjantaihin. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruokarajoitteet.

Opetus tapahtuu seurantalon isossa salissa. Maalata voi myös maisemassa – alueella on sopivia paikkoja lähellä ja hiukan kauempana. Vanhan tehtaan rannassa voit ikuistaa saman maiseman, jossa Akseli Gallen-Kallela maalasi Rantaantulija-taulunsa.

Kurssin hinta ei sisällä majoitusta, mutta eritasoisia majapaikkoja seudulta kyllä löytyy. Lomamökkejä on Visuvedellä ja kauempana. Naapurissa Virroilla hotelli Tarjanne, Tuuhoskylässä tasokas Ylä-Tuuhosen maatilamajoitus, Virroilla Rajaniemen lomakeskus ja Lakarin leirintäalueen mökit. Nopea toki kannattaa olla, nämä ovat suosittuja kesäaikaan.

Taideyhdistys järjestää kurssipaikalle leirikaupan, josta saat perustarvikkeita ja –välineitä, jos omat tarvikkeet loppuvat kesken. Taideyhdistys toimittaa kurssipaikalle maalaustelineitä, mutta oma teline kannattaa toki ottaa mukaan, jos mahdollista.

Tervetuloa Ruoveden kauniisiin kulttuurimaisemiin tekemään taidetta! Ilmoittaudu vaikka heti

– sähköpostilla artok@arkoconsulting.fi tai ritva.kovasin@kolumbus.fi

– puhelimella 0400 428829 / Arto Kovasin tai 0400 789440 / Ritva.